31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

0
Gökhan Zan

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını  Gökhan Zan olarak açıkladı.

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul Milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, “Biz Hatay halkının sesini, çığlığını, isyanını duyduk. Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik” dedi.

Lütfü Savaş’a adaylıktan çekil çağrısı

Kadıgil’in ardından konuşan  Gökhan Zan, Hataylılara hep birlikte kötü gidişe dur çağrısı yaparken, mevcut Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Lütfü Savaş’a da “Adaylıktan çekilin” dedi.

Konuşmasında depremin ardından üç gün boyunca devlet kurumları, belediye ve AFAD’ı göremediklerini hatırlatan Zan, şöyle konuştu:

“Deprem değil, ihmal öldürüyor. Şimdiye kadar iktidarı konuştuk ama iktidardan farkı olmayanları desteklemeye mecbur bırakılmamızı da konuşacağız. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorunluları arasındadır. Bunu kabul edilip geri çekilmek yerine partisi tarafından yeniden aday gösterilmiştir. Bu karar Hatay halkına sorulmadan karar verilmiştir. 6 Şubat gecesi yürüyüşte Hatay halkı CHP’nin önüne gerçek anketi koydu. Bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü bir kenara atamazdım.”

Zan, CHP yöneticileri ve Lütfü Savaş’a çağrı yaptı: “Buradan iki çağrı yapıyorum. İlki CHP yöneticilerine. Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazdan 50 bin canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın.

İkinci çağrım ise Lüftü Savaş’a. Gelin, çekilin ve Hatay ittifakı etrafına birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim.”

‘Hatay’ı savunmaya talibim’

Futbol hayatını “savunarak” kazandığını belirten Zan, “Şimdi de Hatay’ı savunmaya talibim. Hatay’da imar affını, rantı, adam kayırmacılığı geçirmem. Bir Hatay vardı, bir Hatay yine var” dedi.

Gökhan Zan, özellikle 6 Şubat depremleri sonrası kentte öne çıkan figürlerden olmuştu. Eski milli futbolcu, 22 Mart 2023’de İYİ Parti’ye katılmış ve genel seçimlerde aday adayı olup seçilememişti. 27 Aralık 2023’te de partiden istifa etmişti.

Hatay, yüzde 8,56 ile TİP’in genel seçimlerde en yüksek oy aldığı şehir.

You may also like

Comments

Comments are closed.