Yeşiller ve FSD balık hallerini tartışmaya açıyor

Cumartesi günü Yeşil Düşünce Derneği ile Slow Food Hareketi‘nden Fikir Sahibi Damaklar konviviumu  “İstanbul Balıkçısı, Kooperatifler ve Hal bağlamında Kabzımallık Müessesesi” başlıklı bir toplantı düzenliyor.

Nuriosmaniye’de  15:00-18:00 arası YESAM toplantı salonunda (Nuruosmaniye Cad. No: 65 Kat 4 Nuruosmaniye İstanbul) düzenlenecek toplantının konuşmacıları İstanbul Su Ürünleri Hal Müdürü Arif Eker, İstanbul Su Ürünleri Kooperatif Birlik Başkanı Erdoğan Kartal, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kaygusuz, Sarıyer Belediyesi’nden İnan İzci.

Tartışmanın aciliyetine dair düzenleyicilerden Defne Koryürek şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Boğazı yüzlerce sucul tür için olduğu gibi göçmen kuşlar, endemik bitkiler ve çevresini mesken edinmiş, aralarında biz insanların da olduğu tüm canlılar için yaşamsal ve biyolojik önemi yüksek bir geçiş noktası, bir koridordur. Bu koridorun sağlığının korunması, sürdürülebilirliğinin temini aslen yarınımızın teminatıdır.

Buna rağmen İstanbul Boğazı ve bağlı olduğu Karadeniz ile Marmara’da çeşitlilik gün geçtikçe azalmakta.

Kimileri bu azalmanın sebepleri arasında deniz trafiğini, düzensiz yapılaşmayı ve kirliliği görse de, genel kabul aşırı avcılığın türlerin sonunu getirmekte olduğu şeklinde. İstanbul Boğazı ve onun sağladığı sucul kaynakların avcılığı ve bu avcılığın var olan koşulları anlamak, bu nedenle bugün her zamankinden de önemli.

“İstanbul Balıkçılığı, Kooperatifler, Hal ve Kabzımallık Müessesesi” başlıklı toplantı bizlere bu değerli koridoru avcılık alanı olarak değerlendiren biz insanın, balığı nasıl avladığı, nasıl sattığı üzerine biraz düşünmek amacını taşıyor. Bugünü anlamayan, dünü hatırlamayan, yarına dair sağlıklı ve sürdürülebilir politikalar üretemez. “

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeşil Gazete’de staj dönemi başladı

Yeşil Gazete yeni dönemde staj başvurularınızı bekliyor!

‘Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu’ ile Kastamonu ve Sinop’tayız!

Yeşil Gazete'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nde başlattığı Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) atölyeleri Zonguldak ve Bartın’dan sonra, Kastamonu ve Sinop’ta gerçekleştirilecek.

Atalık tohumlar İstanbul’da: 3. Kadıköy Tohum Takas Şenliği

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Tohum Takas Şenliği, birbirinden kıymetli tohumların yolculuğuna dikkat çekmeyi ve doğal tarım uygulamalarını desteklemeyi hedefliyor.

IPEC2024 Konferansı’nda ‘türetim ekonomisi’ konuşulacak

İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı (IPEC2024), kapitalizme alternatif sürdürülebilir ekonomik modelleri araştırmaya odaklanacak.

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı’na günler kaldı

İklim Adaleti Koalisyonu, Madene İnat, Yaşasın Hayat' temasıyla 'İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı' düzenliyor. Çalıştay 20 Nisan'da Müze Gazhane'de gerçekleştirilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR