Duyurular

Yeşiller ve FSD balık hallerini tartışmaya açıyor

0

Cumartesi günü Yeşil Düşünce Derneği ile Slow Food Hareketi‘nden Fikir Sahibi Damaklar konviviumu  “İstanbul Balıkçısı, Kooperatifler ve Hal bağlamında Kabzımallık Müessesesi” başlıklı bir toplantı düzenliyor.

Nuriosmaniye’de  15:00-18:00 arası YESAM toplantı salonunda (Nuruosmaniye Cad. No: 65 Kat 4 Nuruosmaniye İstanbul) düzenlenecek toplantının konuşmacıları İstanbul Su Ürünleri Hal Müdürü Arif Eker, İstanbul Su Ürünleri Kooperatif Birlik Başkanı Erdoğan Kartal, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Kaygusuz, Sarıyer Belediyesi’nden İnan İzci.

Tartışmanın aciliyetine dair düzenleyicilerden Defne Koryürek şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Boğazı yüzlerce sucul tür için olduğu gibi göçmen kuşlar, endemik bitkiler ve çevresini mesken edinmiş, aralarında biz insanların da olduğu tüm canlılar için yaşamsal ve biyolojik önemi yüksek bir geçiş noktası, bir koridordur. Bu koridorun sağlığının korunması, sürdürülebilirliğinin temini aslen yarınımızın teminatıdır.

Buna rağmen İstanbul Boğazı ve bağlı olduğu Karadeniz ile Marmara’da çeşitlilik gün geçtikçe azalmakta.

Kimileri bu azalmanın sebepleri arasında deniz trafiğini, düzensiz yapılaşmayı ve kirliliği görse de, genel kabul aşırı avcılığın türlerin sonunu getirmekte olduğu şeklinde. İstanbul Boğazı ve onun sağladığı sucul kaynakların avcılığı ve bu avcılığın var olan koşulları anlamak, bu nedenle bugün her zamankinden de önemli.

“İstanbul Balıkçılığı, Kooperatifler, Hal ve Kabzımallık Müessesesi” başlıklı toplantı bizlere bu değerli koridoru avcılık alanı olarak değerlendiren biz insanın, balığı nasıl avladığı, nasıl sattığı üzerine biraz düşünmek amacını taşıyor. Bugünü anlamayan, dünü hatırlamayan, yarına dair sağlıklı ve sürdürülebilir politikalar üretemez. “

 

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.