ManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi’nden Karabağ’da önkoşulsuz ateşkes çağrısı

0

Yeşiller Partisi, Ermenistan ve Azerbeycan arasında süregelen çatışmaya ilişkin bir açıklama kaleme alarak önkoşulsuz bir ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada “27 Eylül’de başlayan savaşı derin üzüntü ve endişe ile takip ediyoruz. Sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı çatışmalarda insanlar hayatlarını kaybediyor, evlerini terk etmek zorunda kalıyor; kullanılan silahlar bitki ve hayvan topluluklarını da öldürüyor ve doğal döngüye geleceğimizi de etkileyecek şekilde kalıcı zararlar veriyor” ifadeleri kullanıldı.

‘Bölgedeki yaralar daha da derinleşiyor’

Onlarca yıldır belli aralıklarla yeniden başlayan çatışmaların Karabağ’a sadece ölüm ve yıkım getirdiği belirtilen açıklamada “Geçtiğimiz günlerde başlayan savaş da Karabağ’daki duruma alternatif üretmek bir yana, bölgedeki yaraların derinleşmesine neden oluyor, yeni trajediler ve yaralar açıyor” denildi.

Açıklamada “Şiddetsizliği temel bir ilke olarak benimseyen ve diyaloğu yerleşik sorunların çözümü için tek alternatif olarak gören Yeşiller olarak önkoşulsuz bir ateşkesin en acil ihtiyaç olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘Müzakere masasına dönmeye çağırıyoruz’

Zaman kaybetmeden müzakereye başlanması gerektiği belirtilen açıklamada “Bu bağlamda, kalıcı barış ortamının sağlanması için Azerbaycan ve Ermenistan hükümetlerini daha fazla zaman kaybetmeden müzakere masasına dönmeye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında “Başta Türkiye, Kafkas ülkeleri, AGİT Minsk grubu üye ülkeleri ve Avrupa Birliği olmak üzere tüm aktörleri ise bölgedeki gerilimin düşürülmesi için sorumluluk almaya davet ediyoruz” çağrısında bulunuldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.