LGBTİ+ManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi: LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık taleplerini sahipleniyoruz

0

Yeşiller Partisi, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Bifobi İnterfobi Transfobi Karşıtlığı Günü’ne özel bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “Yeşiller Partisi olarak, temel hak ve özgürlükleri gasp edilen LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık taleplerini sahipleniyor, herkesi mücadelemizin bir parçası olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

’17 Mayıs’a giden yolu bin bir bedelle açtılar’

Eşcinselliğin, uzun yıllar boyunca pek çok kesim tarafından bir tür “cinsel kimlik bozukluğu” olarak gösterildiği belirtilen açıklamada “Nefret üreten bu çarpık anlayış yüzünden milyonlarca insan gizlenmek zorunda kaldı, gizlenmeyenler dışlandı, aşağılandı ve saldırıya uğradı” denildi. Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi:

17 Mayıs 1990 tarihinde DSÖ tarafından eşcinselliğin ruhsal bir bozukluk olmadığı kararı alındı ve eşcinsellik hastalık sınıflandırmalarından çıkarıldı. Dünyanın her yerinde mücadele yürüten LGBTİ+ örgütleri ve aktivistleri 17 Mayıs’a giden yolu bin bir bedel ödeyerek açtılar.

‘Hedef alınmaya devam ediyor’

Bu mücadelenin Türkiye ayağınızda LGBTİ+’ların 2003’te 30 kişiyle düzenledikleri Onur Yürüyüşü 2015’te yasaklandığında on binleri bir araya getiren toplumsal harekete dönüşmüştü. O yasaktan bu yana LGBTİ+’ları hedef alan politikalar iktidar ve medya eliyle üretilmeye devam ediyor.

Yeşiller Partisi olarak buradan aldığımız güçle, temel hak ve özgürlükleri gasp edilen LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık taleplerini sahipleniyor, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Bifobi İnterfobi Transfobi Karşıtlığı Günü’nde herkesi mücadelemizin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.