ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi: “Hüseyin Aygün derhal serbest bırakılmalıdır”

0

Yeşiller Partisi CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Parti eşsözcüleri Kemal Tuncaelli ve Sevil Turan imzasıyla yayınlanan açıklamada “gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarını kınıyor ve daha önce kaçırılan kişilerin ve Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklama şöyle:

Hüseyin Aygün Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Tunceli Ovacık karayolunda Milletvekili Hüseyin Aygün silahlı kişilerce kaçırıldı. Bu eylem hiçbir şekilde kabul edilemez ve tasvip edilemez. Kürt sorununun çözümü barışcı ve demokratik kanallar içersinde olmalıdır. Sorunun çözüm yeri demokratik siyaset ve diyalogtur. Özellikle bu eylem demokratik kanallara yapılan açık bir saldırı niteliğindedir. Savaş ve şiddet sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getirmekten ve ülkede dökülen kanı daha da arttırmaktan başka bir sonuç getirmez.

Bu nedenle gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarını kınıyor ve daha önce kaçırılan kişilerin ve Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha belirtiyoruz ki bu kirli savaş sona ermeli, Kürt halkının önündeki tüm siyasal ve anti-demokratik engeller kaldırılarak sorunun demokratik siyasal düzlemde çözümünün önü açılmalıdır.

Barışın önünde kim durursa iyi bilmelidir ki insanlık tarihi onları asla affetmeyecektir.

Sevil Turan – Kemal Tuncaelli
Yeşiller Partisi Eş sözcüleri

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.