ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi heyeti Brüksel’e gidiyor

0

Yeşiller Partisi üyelerinden oluşan 25 kişilik bir heyet AP milletvekili Ska Keller’ın davetlisi olarak yarın Brüksel’e gidiyor. Aralarında eş sözcüler Yüksel Selek ve Ümit Şahin’le uluslararası ilişkiler koordinatörü Ahmet Atıl Aşıcı’nın da olduğu heyette çeşitli konularda çalışan PM ve MYK üyelerinin yanı sıra çalışma gruplarından ve yerel örgütlerden temsilciler bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’nda Alman Yeşiller Partisi’nden milletvekili ve Türkiye-Avrupa karma parlamenterler komisyonu üyesi olan Ska Keller’ın davetiyle gerçekleşecek ziyarette Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu eş başkanı Rebecca Harms, Türkiye-AP karma komisyonu eş başkanı Helene Flautre, milletvekilleri Barbara Lochbihler, Heidi Hautala ve AP Yeşiller Grubu danışmanı Ali Yurttagül gibi isimlerle görüşmeler yapılacak. Heyet ayrıca Avrupa Yeşil Partisi’ni de ziyaret edecek ve partinin eş sözcüsü Monica Frassoni ile görüşecek.

Görüşmelerde karşılıklı ilişkiler ve ortak çalışmaların yanı sıra başta HES’ler, nükleer santrallar ve benzeri enerji yatırımları olmak üzere Türkiye’de doğa yıkımına neden olan kalkınma projeleri ve bu projelerin önünü açan yasal değişiklikler ve demokrasi, anayasa gibi Türkiye-AB ilişkileri açısından önem taşıyan konular gündeme getirilecek.

Türkiye’nin AB nezdindeki büyükelçisi Selim Kuneralp’in de ziyaret edileceği Brüksel temasları 3 Aralık Cuma günü sona erecek.

Yeşil Gazete olarak yerinde izleyeceğimiz görüşmeleri canlı olarak sizlere aktarmaya çalışacağız.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.