ManşetTürkiyeYeşillerden

Yeşiller Partisi: Gerçeklerden kopuk bir hükümet için çıkış yolu erken seçimdir

0

AKP hükümetinin yanlış ekonomik politikalarını eleştiren Yeşiller Partisi, erken seçim çağrısı yapan yazılı bir açıklama yaptı.

Türk lirasının yılbaşından itibaren yüzde 50’ye yakın değer kaybettiğini belirten Yeşiller Partisi,  “Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ülkeyi içine soktuğu ekonomik buhranın nerede noktalanacağı artık kestirilemiyor” ifadelerini kullandı.

‘Biz fakirleşirken krizi fırsata çevirenler var’

Türkiye’de yaşayan milyonlarca insanın bu süreçte alım gücünün düştüğü belirtilen açıklamada, “Fakirleştik. Türkiye artık dengeleri bozulmuş, halkı yoksullaşmış, riski artmış ve geleceğini göremeyen bir ülke” denildi.

Bu süreçleri fırsata çevirip krizden daha zengin olarak çıkanların da olduğu belirtilen açıklamada “Bağımsızlığını ve güvenilirliğini tamamen kaybetmiş Merkez Bankası’na giden talimatları önceden ‘tahmin edenler’, döviz ile Hazine garantili işler yaparak doğayı talan edenler, halka yerli ve milli masalları anlatırken paralarını dövize çevirenler bu süreçlerin sonunda hepimizin aksine daha zenginler. Ekonomi böyle yönetilmeye devam ettiği sürece daha da zenginleşerek gelir adaletsizliğini körüklemeye devam edecekler” ifadeleri yer aldı.

‘Hemen erken seçim’

“Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı “ekonominin kitabı”nın sonuç bölümüne geldik” ifadelerinin kullanıldığı açıklama şu sözlerle sona erdi:

“Ekonomi uçuruma yuvarlandı ve kitap bitti. İnatla yönetilen ekonomide hiçbir veri olumluya gitmiyor. Döviz yükseliyor, enflasyon yükseliyor, işsizlik yükseliyor, fakirlik yükseliyor, gelir adaletsizliği yükseliyor. Artık kitap bitti ve son sözü söylemek için adres belli: Sandık. Gerçeklerle bağını yitirmiş olan Recep Tayyip Erdoğan yönetimi, Türkiye’ye daha da fazla zarar vermesin diye Yeşiller Partisi olarak hemen ‘erken seçim’ diyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.