DünyaManşet

Yeşiller Partisi Başkan adayı Jill Stein Teksas’ta tutuklandı

0

ABD’de 6 Kasım’da yapılacak seçimlere Yeşiller Partisi’nin başkan adayı olarak katılan Jill Stein, Kanada’dan – ABD’ye zift petrolü (tar sands oil)  taşımak üzere inşasına devam edilen Key Stone XL petrol boru hattına karşı protesto gösterilerine katılması nedeniyle Doğu Teksas’ta tutuklandı.

Petrol Boru Hattını inşasına karşı olanlar 38 gündür devam eden eylemleri boyunca Teksas, Winsboro’daki hat üzerindeki ağaçların üzerine tırmanmış halde protesto gösterilerine devam ediyorlar.

Zift Petrolüne Hayır (Tar Sands Blockade) platformunun sözcüsü Kim Huynh konu hakkında yaptığı açıklamada Jill Stein’in tutuklandıktan sonra Wood County cezaevine götürüldüğünü söyledi.

Jill Stein daha önce yaptığı açıklamalarında, Petrol, Kömür ve Gaz şirketlerince finanse ettikleri kampanyaları ila başkanlık yarışını sürdüren Obama ve Romney’in iklim değişikliği hakkındaki sessizliklerine iklimin kendisinin afetlerle yanıt vereceğini ve bu iklim sessizliğinin ülkeyi felakete götüreceğini  ifade etmişti.

Stein, ayıca Sandy Kasırgasının Obama ve Romney gibi siyasilerin iklim değişikliği konusundaki umarsız politikalarına karşı ilerde yaşanacakların bir habercisi olduğunu da sözlerine eklemişti

(Yeşil Gazete, Washington Post)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.