ManşetTürkiye

Yeşiller İstanbul’daki çöplerin izini sürdü: Hepsi yurt dışından gelen plastik çöpler

0

ABD merkezli Bloomberg Green ekibinin takip cihazları taktığı plastik poşetlerinin izinin sürüldüğü haberde İngiltere’nin bir zincir marketindeki plastik poşetin iki ay sonra Adana’ya geldiği görülmüştü. Haber Türkiye medyasında da geniş yer buldu. Plastik poşetlerin binlerce kilometrelik yolculuğu Bloomberg’deki araştırmacı gazeteciler tarafından anlatıldığı video oldukça sık paylaşıldı.

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Koray Doğan Urbarlı da videoyu sosyal medyasında paylaşan isimlerden biri oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İngiltere’den getirilen atıkların Adana’da geri dönüşüm tesisi olmayan bir bölgede ortaya çıktığı yönünde sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin AA’ya yaptığı açıklamada “Adana ile ilgili gündeme getirilen iddialara ilişkin sahadaki 7 ekibimiz tarama yaptı, yeni bir döküm tespit edilmedi” diyerek iddiaların asılsız olduğunu söylemişti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise sosyal medya hesabından haberlerin yalan olduğunu söylemişti:

 

Urbarlı, İstanbul Sultangazi’de bir çöp alanında Türkiye’ye gelen plastik çöplerin izini sürdü. Çöp alanında gerçekleştirilen çekimde Koray Doğan Urbarlı, yurt dışından gelen plastik çöpleri gösterdi:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.