ManşetYeşillerden

Yeşiller: İşkenceye 6 saat tolerans

0

Yeşiller Partisi, 28 Mart günü Ankara’da görülecek olan ve Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto eden 48 kişinin yargılanacağı dava için bir açıklama yayınladı. Açıklamada,”Yeşiller Partisi olarak, 31 Mayıs’ta Ankara’da yaşananların asıl sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. İşkenceye sıfır tolerans diye yola çıkanların, Başkent’in merkezinde işkenceye nasıl 6 saat tolerans gösterdiklerinin sorgulanmasını istiyoruz. Bu talebimizle 28 Mart günü Ankara’da Adliye önünde olacağız. İşkenceye, kötü muameleye karşı olan herkesi de Adliye önünde olmaya çağırıyoruz.” denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

31 Mayıs 2011’de Ankara’da sokağa çıkan ve Hopa’da Metin Lokumcu’nun polis gazıyla öldürülmesini protesto eden 54 kişii gözaltına alındı. Gözaltına alınan 48 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteği ile dava açıldı. Protestocuların amacı Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara İl Başkanlığı önüne yürüyüp, orada bir basın açıklaması gerçekleştirmekti. İl Başkanlığı önüne gelindiğinde polisin müdahalesi ile karşı karşıya kalan grup dağıtıldı.

Ne olduysa da ondan sonra oldu. Dağılan grubun içerisinden rastgele seçilen 54 kişi gözaltına alında. Halkevleri üyesi Dilşat Aktaş’ın polislerin sokak ortasında yaptığı işkence sonucunda kalça kemiği kırıldı. Gözaltına alınan kişilere Ankara’nın merkezindeki polis araçlarının içerisinde 6 saat işkence yapıldı. 4 güne varan gözaltı süresince kimseyle görüştürülmediler ve Adli Tıp raporları polis gözetiminde alındı.

28 Mart Çarşamba günü saat 09.00’da bu yaşananlar hakkındaki dava görülecek. Tabii ki işkence yapanlar değil; protesto hakları engellenip, işkence görenler yargılanacak.

Yeşiller Partisi olarak, 31 Mayıs’ta Ankara’da yaşananların asıl sorumlularının yargılanmasını istiyoruz. İşkenceye sıfır tolerans diye yola çıkanların, Başkent’in merkezinde işkenceye nasıl 6 saat tolerans gösterdiklerinin sorgulanmasını istiyoruz. Bu talebimizle 28 Mart günü Ankara’da Adliye önünde olacağız. İşkenceye, kötü muameleye karşı olan herkesi de Adliye önünde olmaya çağırıyoruz.

Tarih   : 28 Mart Çarşamba
Saat     : 09:00
Yer       : Ankara Adliyesi Önü

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.