Kitap

[Yeşil Sahaf] Sahaflardan üç kitap

0

Yeşiller: Dünyada Yeşil Partilerinin Gelişimi ve Türkiye’deki Yeşiller Partisi

Celal Ertuğ, Bilge Contepe ve Aydın Ayas’la süregelip noktalanan yeşil serüvenin başlangıcından itibaren ele alındığı bu kitapta, Yeşiller Partisinin her yönüyle incelenmesine çalışılmıştır. Bu eser, dünyada 68 ruhu ile serpilip gelişen Yeşil hareketinin partileşme boyutuna girişine de yer vererek, Türk Yeşiller Partisinin özgün konumunu irdelemi amaçlamıştır. Bu kitap Yeşillerin savaşının öyküsünü anlatıyor. Ancak diğerlerinin tersine doğaya karşı değil, doğa için savaşın öyküsü bu.

Yeşiller Dünyada Yeşil Partilerinin Gelişimi ve Türkiye’deki Yeşiller Partisi
Der Yayınları
Melda Cinmen Şimşek
1993

Çevresizsiniz

Çevresizsiniz, Deniz Gürsel’in daha önce yayınlanmış çevre konusundaki yazılarını bir araya getiren bir “ilk kitap”ın bütün güzel ve zayıf taraflarını ünyesinde taşıyor: Aktüel (gündelik hayatın içinde), o yüzden bazı bölümleri hafifçe sislenmiş; gerçek bir sorumluluk duygusundan kaynaklanan; içten, o yüzden de “galiba bu konuda artık eskisi gibi düşünmüyorum” diyebilen bir “ilk kitap”. Çevresizsiniz”in en önemli meziyeti, ezbere konuşmaması. Burada doğrudan doğruya yaşadığımız hayatın niceliği ve niteliği üzerinde bir şeyler söylemesi, “aramızdan” konuşuyor olması. Kitap, Gürsel’in çeşitli zamanlarda çevre, teknoloji, modern hayat tarzı gibi konularda yazdığı düşünce uyarıcı yazılardan oluşuyor.

Çevresizsiniz
İnsan Yayınları
Deniz Gürsel
1989

Ekopolitika

“YURTTA DOĞAL DENGE” DÜNYADA “DOĞAL DENGE” Bugün artık yalnız “barış” yetmiyor. Çünkü doğa barış içinde de tahrip edilebiliyor. Nüfus, barış içinde artıyor-hem de çok hızlı bir biçimde Ormanlar, barış içinde yok olabiliyor. Sular, barış içinde zehirlenip kullanılmaz hale geliyor. Kentlerimiz barış içinde büyüyor, devleşiyor. Barış içinde de, altyapı sorunlarına çözüm bulunamayabiliyor. Kentsel atıklar giderek çevre sağlığını tehdit diyorlar. Sanayi ve enerji sektörleri barış içinde de çevreyi kirletiyor, dağayı, tahrip ediyorlar… İşte bunun için, 21’inci yüzyıla yaklaşırken, çağdaş ve gerçekçi devlet adamı Atatürk’ün sözünü bilinçli olarak değiştiriyoruz: “Yurtta ve Dünyada Doğal Denge”
Ekopolitika
Mehmet Arif Demirer
Anahhtar Kitaplar Yayınevi
1992

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.