Hafta SonuManşet

Yeşil mutfak denemeleri- Patatesli gelincik otu

0

İki haftadır tariflere zorunlu bir ara vermek zorunda kaldık. Gazete teknik bakımdaydı. Hal böyle olunca tarifler birikti, yeni yeni denemeler yapıldı, büyük değerlendirme kurulu (aka aile) kimilerini beğendi kimilerini beğenmedi. Bu dönemin meyvelerini önümüzdeki günlerde toplayacağız umuyorum.

Gelelim biriken tariflerden ilkine. Benim de çok uzun olmayan bir süre önce daldığım yenilebilir yeşil otların sade ama lezzetli dünyası sizlere kolay fakat bir o kadar lezzetli ve şifalı yemeklerin kapılarını açacak. Benim için geçen yıl Çamtepe’ deki gençlik kampında toprak kapta pişirdiğimiz şevketi bostan ile başlayan yolculuk bu kış ısırgan, gelincik ve kazayağı ile devam etti. Niyetim bilmediğim nicelerini yaklaşmakta olan Alaçatı Ot Festivalinde keşfetmek.

O zamana kadar elimizde bu var, afiyetle!

patatesli gelincik otuPatatesli gelincik otu 

Malzemeler:

1 bağ gelincik otu

2 küçük patates

1 soğan

2 diş sarımsak

Su, süt, zeytinyağı

Tuz, karabiber, kırmızı biber

 

 

Hazırlanışı: IMG_2539

Gelincik otunu iyice yıkayıp, elimizle ufaltıyoruz. Soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp yüksek ateşte soteliyoruz. Patatesleri de küp küp doğrayıp tavaya ekliyoruz. Yüksek ateşte soteledikten sonra göz kararı-derin bir tavada yaptım ben ve üzerini kaplayacak kadar koydum- su ve süt ekleyerek pişiyoruz. Bu pişme patatesler su ve sütü çekene kadar devam edecek. Klasik kavurma gibi sadece soğan sarımsak ile de yapmak mümkündü tabii ama hem biraz farklı bir tat istedim hem de yemeği aileye yetecek kadar çoğaltmam lazımdı, patatesler tam da bu noktada devreye girdi. Patatesler yeterince yumuşadığında gelincik otunu ve üstüne baharatları ekleyip 7-10 dakika kadar pişirip, bitiriyoruz.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.