Hafta SonuManşet

Yeşil Mutfak Denemeleri- İmambayıldı

0

Her ne kadar cumartesi günleri Şişli ekolojik pazarda olmayı, sadece alışveriş etmek değil oradaki sosyal ortamı, tanıdık simaları, sık görüşülemeyen arkadaşları ve gözlemeleri, çok sevsem de gittikçe artan fani işlerin yoğunluğu Anadolu yakasında oturan ve Avrupa yakasında çalışan- aslında Edirne falan demek daha doğru- beni, cumartesi sabah uykusunda bağımlı etti. Öyle olunca rotayı Pazar günü Kartal ekolojik pazara kırmam gerekti. Henüz aynı sosyal ortama ulaşamasa da ya da ben oraların yenisi olduğum için henüz gözlemleyemedim, bildiğin üreticiden sağlıklı gıdayı almanın rahatlığı ve keyfi baki.

Pazar alışverişi günü kayınca, tarifleri yapma düzenim de kaymış oldu. Haftalık alışveriş yarın yapılacak o yüzden bu haftanın tarifi evde kalan malzemeleri değerlendirerek çıktı.

Domates, biber, patlıcan. Barış Abi’ye selam olsun!

Afiyetle!

İmambayıldı

IMG_1460

* 3 patlıcan

* 2 domates

* 1 kabak

* 2 şer tane kırmızı ve yeşil biber

* Zeytinyağı, maydonoz veya kişniş

*  1 soğan ve 1 diş sarımsak

 

Hazırlanışı: IMG_1458

Domatesler, kabaklar, biberler küp küp doğrandılar. Bir dış sarımsak ve zeytinyağı ile birleşip domatesler helmeleşip biberler yumuşayınca kadar bir nevi sos kıvamına gelene kadar orta ateşte piştiler. Patlıcanlar sığ yağda biraz kızarıp, içleri sosla dolduruldu ve fırına verildi. (180 derece 15 dakika) Çıkınca üstüne ince kıyılmış maydonoz veya kişniş, dilerseniz biraz zeytinyağı gezdirme, afiyet olsun!

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.