ManşetYeşil Gazete TV

[Yeşil Gazete TV] İklim Liderleri Zirvesi’nin ardından: Hayal kırıklıkları ve rakam oyunları

0

Yeşil Gazete TV’deki Bu Gün programına konuk olan Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Emine Özkan ile Yeşiller Partisi PM üyesi Ümit Şahin 22-23 Nisan tarihlerinde ABD ev sahipliğinde gerçekleşen İklim Liderleri Zirvesi’ni yorumladı.

Yeşil Gazete editörü Elif Ünal’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen programda ülkelerin verdiği emisyon azaltım hedefleri, zirvenin arka planı ve geleceğin iklim politikasına dair nasıl mesajlar barındırdığı konuşuldu.

Şahin: Rakam oyunları yapıyorlar

Birleşik Krallık, Japonya, Kanada ve ABD tarafından açıklanan emisyon hedeflerini değerlendiren Ümit Şahin, “Emisyonları baz aldıkları yılları değiştirerek rakam oyunları yapıyorlar. Verdikleri taahhütlerin hiçbiri yeterli değil” ifadelerini kullandı.

Emine Özkan ise Erdoğan’ın zirvede yaptığı konuşmada diğer ülkelerin aksine yeni bir iklim hedefi sunmamasının yanında Sıfır Atık projesinden ve Millet Bahçeleri‘nden bahsetmesinin bir “hayal kırıklığı” yarattığını belirtti. Özkan, “Dünyada yükselen bir iklim rejimi var. Türkiye’nin bu zirveden alması gereken temel mesaj daha fazla bu rejimin gerisinde kalma lüksünün kalmamış olmasıydı. Türkiye bu mesajı almış değil” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.