Yeşil Gazete, Climate Tracker işbirliği ile iklim gazeteciliği atölyesi düzenliyor

Yeşil Gazete ve Heinrich Böll Stiftung Derneği, Climate Tracker işbirliği ile 23 – 24 Mart tarihlerinde Cezayir Toplantı Salonu’nda iklim gazeteciliği atölyesi düzenliyor.

Climate Tracker (İklim İzcisi) 100 ülkede 5.000’den fazla gazeteci üyesi bulunan bir iklim haberciliği ağı. Geçtiğimiz sene Brezilya, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Fas, Filipinler, Sri Lanka, Fransa, Almanya, Senegal ve Tunus’ta iklim haberciliği eğitimleri düzenleyen Climate Tracker 2017’de Türkiye’de gerçekleştireceği eğitimlerinde ise Yeşil Gazete ve Heinrich Böll Stiftung Derneği ile işbirliği yapıyor.

Siz de iklim gazetecisi (climate journalist) olmak ister misiniz?

23-24 Mart tarihlerinde iki gün sürecek iklim gazeteciliği eğitiminin ardından bu eğitimi tamamlayan katılımcılara özel bir gazetecilik yarışması da düzenlenecek. Yarışma sonunda iklim konusunda hazırlayacakları haberlere göre jüri tarafından seçilen iki kişinin yüksek segmentli uluslararası iklim zirvelerine en az bir haftalık katılım masraflarının tamamı da karşılanacak. Bu zirvelere örnek olarak 2017’de Almanya’da gerçekleşecek BM İklim Zirvesi veya İtalya’da gerçekleşecek Akdeniz İklim Zirvesi’ni sayabiliriz.

Cezayir Toplantı Salonu’nda iki gün ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyede ise iklim bilimi, iklim politikaları ve iklim gazeteciliği başlıkları konuşulacak.

Eğitim dilinin İngilizce olacağı sunumlarda simültane tercüme imkanı da bulunuyor.

Climate Tracker, İklim Gazeteciliği Atölyesi’nde ben de yer almak istiyorum diyorsanız aşağıdaki kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeşil Gazete – Climate Tracker, İklim Gazeteciliği Atölyesi başvuru formu

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR