DuyurularManşetSivil Toplum

’13 yıl, 100 duruşma geçti; adalet sağlanamadı’

0

Antikapitalistler ve Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Platformu 16 Ocak Perşembe günü 19.00’da Hrant Dink’i, cinayete giden süreci ve 13 yıllık dava ve mücadele sürecini konuşmak üzere bir toplantı düzenliyor. Etkinlik İstanbul’da Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.

“13 yıl, 100 duruşma geride kaldı: Hrant için, adalet için mücadeleye devam” ismi ile düzenlenecek panelde yer alacak konuşmacılar ise şu şekilde: Elif Akgül, Ferhat Kentel, Meltem Oral, Tibet Şahin, Serdar Korucu, Şenol Karakaş.

’13 yıl geçti, adalet sağlanamadı’

Platform tarafından yapılan çağrıda “Hrant Dink cinayeti üzerinden tam 13 yıl geçti. 100’den fazla duruşma gerçekleşti ancak adalet hâlâ sağlanamadı. Bir yanda davayı kapatmak için süren ısrar öbür yanda ‘biz bitti demeden bu dava bitmez’ diyenlerin ısrarı sürüyor” ifadeleri kullanıldı. Herkesin katılımına açık olacak etkinlik hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

19 Ocak’ta aynı yerde

19 Ocak 2007 tarihinde katledilen Agos Gazetesi kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Türkiye’de ve dünyada düzenlenen etkinliklerle anılacak. İstanbul’daki anma eylemi ise Dink’in vurulduğu yer olan Agos Gazetesi’nin Osmanbey’deki eski ofisinin önünde, saat 15.00’da gerçekleşecek.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.