İklim KriziManşet

[Yeşil Gazete Bonn’dan bildiriyor] Gündem Güney Kore, kadın ve cinsiyet atölyesi ile Trump’a izin vermeyeceğiz!

0
Moon Jae

Bonn’da bugün (11 Mayıs) konuşulan konuların başında Güney Kore’de solcu lider Moon Jae’nin devlet başkanı seçilmesi vardı.

Moon Jae seçim vaatlerinde iklim değişikliğine oldukça sık vurgu yapmıştı. Moon jae’nin vaatleri arasında, pek çok kömürlü termik santrali planlanandan erken kapatmak, planlanmış olan inşaatları iptal etmek ve elektrikli araç satışını arttırmak gibi dikkat çeken noktalar var.

Moon Jae

Eğer Mooon-Jae vaatlerini yerine getirirse, dördüncü büyük küresel kömür ithalatçısı olan Güney Kore’nin kömür kullanımının uzun vadede yarıya düşmesi bekleniyor.

Bugün ayrıca UNFCCC’nin en ilgi çeken atölyelerinden Kadın ve Cinsiyet atölyesi düzenlendi.

Atölyenin COP23’de yapılacak olan, ülkelerin de dahil olacağı Kadın ve Cinsiyet üzerine müzakereler için yol haritası oluşturması bekleniyor.

UNFCCC binası merdivenlerinde ise bugün iklim adaleti için eylem vardı.

NDC (Ulusal Katkı Beyanı)’leri yükseltin yazısı oluşturan eylemciler, Trump’ın Paris Anlaşmasından çekileceği ve Amerika’nın NDC’sini azaltacağı söylentilerine karşı bunlara izin vermeyeceklerini söylediler.

İklim Adaleti, Hemen Şimdi!, Kömürü Yerde Tutun!, Şimdi Belirleyin, Yüksek Tutun, Azaltmaya İzin Vermeyeceğiz! sloganları attılar.

Amerika’nın zaten verdiği zarara oranla çok az katkı sağladığını ve bunun daha da azalmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

 

Haber: Elif Cansu İlhan

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.