SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Yerli Covid-19 aşısının insan deneyleri başladı

0
Kayseri‘de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce (ERAGEM), koronavirüs’e karşı geliştirilen yerli ERUCOV-VAC inaktif aşısının insan deneyleri başladı. Aşının ilk dozu bir gönüllüye uygulandı. 

Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezinde (İKUM) uygulanan ilk dozun gönüllüsü Nazif Durna olarak açıklandı. Gönüllü olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Durna, “İnşallah insanlara umut olurum” diyerek, akademisyenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“FAZ 1, ocak ayında tamamlanacak”

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, ERAGEM tarafından Covid-19´a karşı geliştirilen ERUCOV-VAC aday aşısının periklinik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Faz 1 çalışmalarını gelecek yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Rektör Çalış şöyle konuştu: “Periklinik çalışmalarını tamamladığımız aday aşımızı bugün ilk gönüllümüze uyguladık. Böylece aşı çalışmamızda Faz 1 çalışmasına geçmiş bulunmaktayız. Faz 1 çalışması yaklaşık iki ay gibi bir zaman sürecektir. Önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planlamaktayız. Faz 1 çalışmalarının başarılı olması halinde ise üniversitemizde diğer Faz çalışmalarına geçilmesi planlanmaktadır.”

ERUCOV-VAC inaktif aday aşısı, 18-55 yaş arasında, sağlıklı ve daha önce Covid-19 hastalığını geçirmemiş toplam 44 gönüllüye uygulanacak. 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.