Sivil Toplum

Yerel yönetimlere katılımın güçlendirilmesi eğitimi Ankara’da

0

STÖ’lerin Yerel Yönetimlere Katılımlarının Güçlendirilmesi Eğitimi, özellikle hak temelli sivil toplum örgütlerinin (STÖ) kendi yerellerindeki süreçlere katılımlarının arttırılmasını ve dönüştürücü özelliklerinin güçlendirilmesini hedefliyor. Ankara’da düzenlenecek çalışmaya tüm illerden başvuru kabul ediliyor.

Eğitim programı kapsamında katılımcılar; kent, kentsel sorunlar, yerel yönetimler, kentsel demokrasi ve örgütlenme kavramlarını politika bilimi araçlarını kullanarak değerlendirebilecekleri çalışmalara katılacaklar.

Karar alma süreçlerine teorik yaklaşımlarının tartışıldığı oturumlara ek olarak katılımcılar, dünyadaki ve Türkiye’deki örnekler ışığında yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine katılım mekanizmalarını inceleyecekler. Yerel yönetimlerin ve STÖ’lerin karar verme süreçlerine katılım süreçlerine yönelik geliştirdikleri mekanizmalarını ve etkinliklerini hep birlikte tartışılacak.

Program kapsamında yerel yönetimlere hukuksal çerçeve ile de bakılacak. Düzenlenecek grup çalışmaları ile ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik perspektifinden yaklaşımlar geliştirmeye çalışılacak.

Yerel yönetimlere katılım süreçlerinde STÖ’lerin ağ kurma ve koalisyonlar ile çalışma deneyimlerini ve sivil alana bütüncül yaklaşımı tartışma olanağı bulacaklar.

Eğitim 8 Nisan 09.30’da başlayacak ve 10 Nisan 15.00’da sona erecek. Eğitim çalışması Ankara’da gerçekleştirilecek. Ankara dışından eğitime katılacak katılımcıların yol ve konaklama masrafları STGM tarafından karşılanacak.

Eğitim; toplumsal cinsiyet, ekoloji, çocuk hakları, insan hakları, engelli hakları, gençlik, kültürel haklar alanlarında çalışan STÖ aktivistleri ve çalışanları için.

Eğitim başvurularını STGM’nin www.stgm.org.tr adlı internet sitesinden online yapmak gerekiyor. Online başvuru için son tarih 24 Mart Perşembe günü saat 17.00.

(Yeşil Gazete, www.stgm.org.tr)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.