İklim KriziManşet

Yeniden Refah Partisi iklim inkarcılığına devam ediyor: ‘Sıfır karbon insanlığı bitirme projesidir’

0
Mehmet Aşıla

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, iklim inkarcılığına örnek gösterilecek nitelikte bir açıklamada bulunarak “Karbon ayak izi, sıfır karbon insanlığı ama öncelikle kobay ülke olarak gördükleri ülkemizi bitirme projesidir” dedi.

AA’ya konuşan Aşıla, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “İnsanı ve insanlığı yok etmeye çalışan siyonizm şimdi de ‘iklim krizi‘ kisvesi altında çok daha tehlikeli bir planla karşımızdadır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi İşletme Mezunu Aşıla, meteorolojik olayların dalgalanma göstereceği ama bunun iklim değişikliği olmadığını belirterek “İnsanın yüzde 17’si karbondur. Sıfır karbon, sıfır insan demektir” yorumlar yaptı. Aşıla aynı zamanda İklim Kanunu’nun da Türk milletine fakirleşme, mülksüzleşme, yıkım getireceğini iddia etti.

Meteoroloji uzmanları ve iklim bilimciler ise Yeniden Refah Partili Aşıla’nın aksine bilimsel çalışmalara dayanarak yıllardır iklim krizinin gerçekliğini ortaya koyuyor ve bunun için acil önlem taleplerini dile getiriyor.

Bir iklim inkarcısını nasıl tanırsınız?

İklim inkarcıları 2000’li yılların başlarından itibaren iklim krizinin aslında bir yanıltmaca olduğuna, bunun sıradan insanların “özgürlüklerini kısıtlamak” için uydurulmuş bir yalan olduğuna inanıyor. Bu inkarcıların arasında sağ-popülist politikacılar öne çıkıyor. İklim inkarcıları iklim krizinin ve küresel ısınmanın gerçek olmadığı söylemini yayıyor.

Başta ABD‘de eski başkan Donald TrumpBrezilya‘da Jair BolsonaroAlmanya’da aşırı sağcı AfPBirleşik Krallık‘ta muhafazakar hükümetin başbakanı Rishi Sunak olmak üzere Güney Amerika’daki diktatörlükler hatta giderek Avrupa‘ya yayılan bu eğilim, İklim Kanunu‘nun gündeme gelmesiyle birlikte Türkiye’de de etkisini göstermeye başladı.

Türkiye’de iklim inkarı söylemini yayan kişileri ise kurdukları şu cümlelerden tanıyabilirsiniz:

  • “Yediğinize içtiğinize kota getirilmesinin alt yapısı bu kanun ile oluşturulacak.”
  • “Şu an iklim üzerinden bir oyun sergileniyor. Küresel ısınma algısıyla insan faaliyetlerinin, canlı türlerinin doğaya zarar verdiğini bu hareketlerin kısıtlanmasına ve küresel ısınmayı arttırdığına dair, karbon gazı ve karbon emisyonunu arttırdığına dair bir algı ve manipülasyon süreci yaşıyoruz”
  • “Cinsiyetsiz toplum devreye girecek, dijital kimlikler devreye girecek”
  • “Yaşamlarınıza, yediğinize, beraber oturup kalktığınız her şeyde karbon azaltımı yapılacak”
  • “İklim krizi bu insanlar için birer algı”
  • “Sosyal puanlama devreye girecek”
  • “Dış güçler saldırıyor”

[Dosya] İklim inkarcılığı Türkiye’de: Kim bu insanlar, neyi, neden inkar ediyor? -1

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.