SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

Yeni korona kısıtlamaları: 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı, 31 il araç giriş çıkışlarına kapalı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ardından koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni tedbirler hakkında açıklama yaptı. Bilim Kurulu’nun kendisine önerdiği yeni önlemleri sıralayan Erdoğan, 65 yaş üzerin vatandaşların ardından hasta olsa da semptom göstermeyebilen 20 yaş altı bireylere sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini söyledi.

Erdoğan maske kullanımının da bundan böyle market ve pazar yerleri ile kalabalık alanlarda zorunlu hale getirildiğini söyledi. Alınan kararların bu gece yarısından itibaren hayata geçirileceğini ifade eden Erdoğan, sağlık malzemesi ve gıda maddelerinin üretiminde sıkıntı olmadığını da belirtti.

Türkiye’nin krize en hazırlıklı ülkelerden biri olduğunu öne süren Cumhurbaşkanı, halktan beklentilerinin kendi karantinasını kendi uygulaması olduğunu, ancak buna uyulmadığı görüldüğü için yeni tedbirler aldıklarını kaydetti.

Alınan yeni önlemler şöyle:

  • 30 büyükşehir ve akciğer hastalıklarının yoğun görüldüğü Zonguldak 15 gün araç giriş çıkışına kapatılacak.
  • 20 yaş altı gençler sokağa çıkamayacak.
  • Pazar yeri ve market gibi insanların toplu halde bulunduğu tüm alanlarda maske takılması zorunlu olacak.
  • Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde bir arada bulunulamayacak.

İkazlara uymayarak aksi davranışlar sergileyenlere gereken idari ve adli cezalar uygulanacaktır” ifadesini kullanan Erdoğan, tedbirlerin gerekli görülmesi durumunda İl Pandemi Kurulları tarafından artırılabileceğini vurguladı.

Kampanyada 1 milyar 61 milyon TL toplandı

Cumhurbaşkanı, alınan önlemlerden etkilenen kesimlere destek olmak için başlatılan kampanyada yeni bir destan yazıldığını da ifade ederek, “Kampanyanın 3. gününde SMS hariç, yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaparak, kardeşliğimizin gücünü göstermiştir” diye konuştu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirdi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun adının Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne verileceğini söyledi.

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.