TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Yeni kısıtlamalar geliyor: Restoran, düğün salonu, kuaför ve sinemalar 22.00’de kapanacak

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat 30 dakika süren 
Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına İzmir depremiyle başlayan Cumhurbaşkanı, 110 kişinin enkaz altından cansız bedeninin çıkarıldığını,  bin 27 yaralı olduğunu ve bunların 883’ünün tedavisinin tamamlandığını söyledi. 

Enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısının 107 olduğu bilgisini veren Erdoğan, Bayraklı’da kurulmaya başlanan konteynerkentin 20 gün içinde hazır olacağını duyurdu. Erdoğan şunları söyledi:

“Yargı, yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili soruşturmalara başlamıştır. İzmir depreminde iş yeri yıkılan, ağır hasar gören esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecektir. Yıkılmış veya yıkılacak durumdaki binalarda bulunan eşyalarını kurtaramayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz. Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın Halkbank’tan kullandığı kredilerin taksit ödemeleri faizsiz olarak 1 yıl ertelendi.” 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş yılda 1.5 milyon konutun dönüşümünü hedeflediklerin; deprem konutlarının inşasına da bir ay içinde başlamayı planladıklarını anlattı.

Yükselen salgın için yeni önlemler

Erdoğan koronavirüs pandemisinin ülkenin her yerinde yeniden yükselişe geçmesi ve her geçen gün vaka ve ölüm sayılarına rağmen  Türkiye’nin genel olarak kontrollü bir süreç yaşadığını öne sürdü; “Sağlık altyapımızın gücü ve sağlık çalışanlarımızın gayreti sayesinde bir krizle karşı karşıya kalmadık. Günlük hasta sayımız hala yönetilebilir seviyededir” dedi. 

Özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşlardan daha fazla dikkat beklediğini belirten Erdoğan, alınacak yeni önlemleri de şöyle sıraladı: 

  • Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, berber, düğün salonu, yüzme salonu, hamam, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, konser salonu vb. tüm işyerlerinde hizmetler saat 22.00’de sona erecek.
  • Özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek.
  • (Yüz yüze eğitim) Salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarını değerlendireceğiz.
  • Kendi geliştirdiğimiz aşıları, bahar aylarıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.