ManşetKitap

Yeni İnsan’dan yılbaşı hediyesi: ‘Küçülmek güzeldir’ kitabı kısıtlı süre boyunca ücretsiz

0

Yeni İnsan Yayınevi, pandemi sonrasında yeni normali konuşurken ülkemizde var olan ekonomi tartışmalarına katkı sunması için “Yeşil ekonomi: Küçülmek güzeldir” kitabını ücretsiz okumaya açıyor.

Darren Zhang, Flipo Fabrice, Giorgos Kallis, Jeroen van der Bergh, Raoul Weiler ve Roefie Hueting tarafından kaleme alınan yazılardan oluşan ve Seren Erengezgin‘in Türkçeye kazandırdığı kitap “büyüme” kavramının bir mit, bir dogmatik tek yol gibi önümüze sunulduğunu, aslında farklı bir yol olduğunu tartışmaya açıyor.

Dayanışma ve paylaşmanın önemi

Yeni İnsan tarafından yapılan açıklamada “Halen yaşamaya devam ettiğimiz pandemi, var olan tüm eşitsizlikleri daha net bir biçimde gözler önüne sererken, yaşadığımız ekonomik sistemin sorunlarını bir bir yüzümüze vurmaya devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada “Sadece büyümeyi hedefleyen politikaların toplum refahını ve sürdürülebilir yaşamı sağlamakta ne kadar yetersiz olduğunu tüm dünya acı bir şekilde deneyimlerken, dayanışmanın ve paylaşmanın önemini bir kez daha kavramamız gerektiğine inanıyoruz” denildi.

2021 yılında daha sürdürülebilir bir dünya dileğinde bulunan Yeni İnsan Yayınevi tarafından basılan kitaba 5 Ocak 2021 tarihine kadar burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.