Ekolojik YaşamKitapManşet

Yeni İnsan, Yeşil Kitaplar serisini tam kapanmaya özel ücretsiz erişime açtı

0

Yeni İnsan Yayınevi koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan tam kapanma sürecinde Yeşil Kitaplar serisini ücretsiz erişime açtı.

Dileyen okuyucular, “Ekolojik Anayasa“, “Ekolojik Yaşam Rehberi“, “Yeşil Ekonomi:Küçülmek Güzeldir“, “Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü?“, “Gıda Bağımsızlığı” ve “Tarım ve Gıdanın Dönüşümü” kitaplarını çevrimiçi olarak okuyabilecek, bilgisayarlarına indirebilecek.

Yeni İnsan tarafından yapılan açıklamada “Eşitsizliklerin daha da derinleştiği tam kapanma sürecinde tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Ekonomik desteğin sağlanmadığı, temel ihtiyaçların karşılanmadığı bu dönemde ayrıcalıklıların muafiyeti ise devam ediyor. Sürdürülebilir yaşam, adil dönüşüm tartışmaları ise bu gündem arasında kayboluyor. Umudumuz umutsuzluğa dönüşüyor” ifadeleri kullanıldı.

Bir yayınevinin öncelikli görevinin, okurlarına nitelikli metinler sunabilmek olduğu belirtilen açıklamada “Üstelik bunu yapmacık ve şımarık bir şekilde değil, samimiyetle ve arzu ile yapabilmektir. Yeni İnsan’ın bayrak koşusunun pisti budur” denildi.

‘Paranın hüküm sürmediği bir dünyanın provası’

Her kapanmada olduğu gibi, evinde oturanların yüzünü gülümsetmek, biraz düşündürmek, zoom toplantılarına malzeme vermek için yine kitaplarımızı açıyoruz” denilen açıklama şu ifadelerle son buldu:

Buyrun kitaplarımızı okuyun. Bilgisayarınıza indirin. Dostlarınızla paylaşın. Paranın hüküm sürmediği başka bir dünyanın provasını yapın. Bizim özlemini duyduğumuz ekolojik dünyanın merkezinde şefkat var, eşitlik, özgürlük var. Türler arasında barış ve gezegenin tamamında adalet var. Kitaplarımızda da bunların patikaları var. Bizimle bu patikalardan yürümek ister misiniz?

23 Mayıs tarihine kadar ücretsiz ve çevrimiçi olarak sunulan kitaplara bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.