ManşetEmekTürkiye

Yeni asgari ücrete karşı DİSK’ten protesto: Açlığa mahkum ettiniz

0

Hükümet ve işveren kesimi olan TİSK’in uzlaşısıyla belirlenen asgari ücret,  2021 için 2.324 TL’den 2.825 liraya yükseltildi. Hükümetin bu sabah açıkladığı asgari ücreti, ‘sefalet ücreti’ olarak nitelendiren DİSK ise başta İstanbul, İzmir ve Mersin olmak üzere çeşitli illerde ‘İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret’ çağrısıyla eylemler yaptı.

İstanbul Kadıköy‘deki eylemde taşınan döviz ve pankartlarla, asgari ücretin vergiden muaf olması ve insan onuruna yaraşır bir düzeye çıkarılması talebi dile getirildi.

 
İnsan onuruna yaraşır bir asgari ücret için mücadele yürüttüklerini vurgulayan Çerkezoğlu, buna karşılık iktidarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısını apar topar yaptığını anlattı. 
 

‘Masa başında karar verilemez’

Çerkezoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Hükümet ve işverenin milyonlar hakkında masa başında karar verdiği bir düzenleme olamaz. Asgari ücretin giderek düştüğü bir ortamda mücadelemiz evimize ekmek götürme, çocuklarımızın geleceği ve memleket mücadelesine dönüyor. Bu nedenle ürettiğimiz emeğin değerinin hakça paylaşıldığı bir dünya olana dek mücadelemiz sürecek. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.