Spor

Yelena Isinbayeva dünya rekorunu yeniledi

0

Olimpiyat şampiyonu sırıkla yüksek atlamacı Yelena Isinbayeva, Stockholm’deki salon buluşmasında, eski formuna kavuştuğunu gözler önüne serdi. Rus atlet, 5.01 ile kendisine ait dünya salon rekorunu yeniledi.

Kadınlar sırıkla yüksek atlamada, 2003 – 2009 yılları arasında kimsenin bileğini bükemediği Yelena Isinbayeva, 2008 Pekin olimpiyat oyunlarında altın madalya kazandıktan sonra büyük bir düşüşe geçmişti.

Rus atlet bunun üzerine bir süre spora ara vermeye karar vermişti. Bu dönemde yeniden eski antrenörü ile çalışmaya başlayan Isinbayeva, 2012 Londra Olimpiyat oyunları öncesi eski formuna yeniden kavuşmuş görünüyor.

Öyle ki; Isinbayeva, Stockholm’de düzenlenen salon yarışlarında, en yakın rakibini 29 santimetre geride bırakmakla kalmadı; kendisine ait dünya salon rekorunu da 5.01’lik derecesiyle yeniledi.

Yarışma sonrası büyük bir mutluluk yaşayan Isinbayeva, başarısındaki aslan payının, kendisine yeniden inanmasını sağlayan antrenörüne ait olduğunu söyledi.

Londra olimpiyat oyunları öncesi iddialı açıklamalar yapan Rus atlet, bir kez daha olimpiyat altını kazanacağı konusunda ise tüm rakiplerine meydan okudu. Yelena Isinbayeva, açık havada da 5.06 ile dünya rekorunu elinde tutuyor. Kadınlar sırıkla yüksek atlamada, Isinbayeva’dan başka 5 metre barajını geçmeyi başaran bir atlet bulunmuyor.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.