KitapKültür-SanatManşet

Yazar, kitap tasarımcısı Ömer Faruk Yeni İnsan’da!

0

Ayrıntı Yayınları’nı tasarlayıp 20 yıl yöneten, tahakküm üreten mekanizmalar üzerine düşünerek özgürleştirici bir toplumsallığın dinamiklerini takip eden Ömer Faruk, bütün kitaplarıyla Yeni İnsan Yayınevi‘ne geçti.

Faruk’un Yeni İnsan’dan yayımlanan ilk kitabı,  aynı zamanda Türkçede de ilk ve dolayısıyla tek kitap olan, “Bir Aşağılama Aracı Olarak Çöp.” 

Sadece ürettiklerimize, tükettiklerimize ya da paylaştıklarımıza değil attıklarımıza ve aşağıladıklarımıza da bakmamız gerektiğine işaret eden kitap, türünün klasiği olmaya aday. “Bir Aşağılama Aracı Olarak Çöp”, Besim Dellaoğlu’nun özenli sunuşuyla yakında bütün kitap edinme noktalarında bulunabilecek.

Çemberin dışından…

“Çemberin dışından” söz alan Ömer Faruk, ekolojik, siyasi, kültürel ve ekonomik krizin birikme nedenleri üzerine düşünen ve kamusal hayatı felç eden “seçilmemiş ve seçilmiş tek adam rejimleri”nin kurduğu güncel tuzaklara kapılmayan bir yazar.

Kitap tasarımının üstadı olan Faruk, günümüzde can çekişen deneme türüne yeniden canlılık kazandırmak için bundan sonra Yeni İnsan kadrosunda yer alacak.

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.