DünyaManşet

Yaralı Ezidi vekil İstanbul’da

0

dahilIrak’ın Sincar ilçesindeki helikopter kazasında yaralanan Ezidi Milletvekili Viyan Dahil, İstanbul’a getirilerek tedavi altına alındı. Yaralılar arasında durumu en ağır olan Dahil, hayati tehlikeyi atlattı.

Yardım malzemelerini havadan bırakmak için alçalmaya başlayan helikopter teknik bir arıza sonucu düşmüştü. Pilotun hayatını kaybettiği kazada, mürettebat ve yolcular yaralandı.

Sincar bölgesi Peşmerge Komutanı Serbest Babiri, helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğünü, herhangi bir IŞİD saldırısının söz konusu olmadığını kaydetmişti.

Ezidi milletvekilinin kaza sırasında sol bacağı ve iki kaburgasının kırıldığı açıklandı.

Dahil’in diğer yaralılarla kaza bölgesinden başka bir helikopterle alınarak Türkiye’ye sevk edilen Viyan Dahil bugün bacağından ameliyat edildi. Yarın ikinci kez ameliyat olacak.

Dahil’in hayati tehlikeyi atlattığı bildirilyor.

Sincar Dağı’nda mahsur kalan Ezidilere yardım malzemelerini ulaştırmak için havalanan helikopterin teknik arıza sonucu düşmesi üzerine, Dahil’in de arasında olduğu 20 kişi yaralanmıştı.

Dahil, Sincar’ın terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) eline geçmesi üzerine düzenlediği basın toplantısında, Ezidilere yönelik şiddet eylemlerini gözyaşları içerisinde anlatmasıyla gündeme gelmişti.

Al Jazeera

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.