İklim KriziManşetTürkiye

Yangınlarda son durum: Altı ilde 13 orman yangını devam ediyor

0

İnsan kaynaklı iklim krizi ve sıcak dalgasının da etkisiyle Türkiye’de yangınlar bir haftayı aşkın süredir devam ederken, yangınları söndürme çalışmaları da sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli‘nin yaptığı açıklamaya göre, altı ilde 13 orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Pakdemir, son dokuz günde 44 ilde 191 yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Muğla

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi Düzen mevkisinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi Yumaklı mevkisindeki yerleşim yerinde ise tahliye için anonslar yapıldı. Bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrılırken, bazılarının taliyesi ekipler tarafından sağlandı.

Milas’taki yangın da gece etkisini artırırken, yangının yaklaştığı Yeniköy Termik Santrali çevresinde de tedbirler artırıldı.

Milas’taki Kemerköy Termik Santrali‘ne kadar yaklaşan yangının ise kontrol altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Gürceğiz, Akçakaya ve Fesleğen mahalleleriyle; Bayır, Habipler ve Bağdam mahalleleri de tahliye edildi.

Arazöz devrildi

Marmaris ilçesinde orman yangınlarına müdahale eden işçilerin bulunduğu arazözün devrilmesi sonucu dört işçi yaralandı. İşçilerden ikisinin tedavisi ayakta yapılırken, diğer iki işçi de tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Köyceğiz’deki yangının yayılması üzerine bir mahalle daha tahliye edildi.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümü dün tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı.

Antalya

İbradı, Alanya, Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlar sürüyor. Bayır, Güzelbağ, Alara, Susuzköy ve Karaisa Mahallelerinde süren yangınları kontrol altına alma çabaları devam ediyor.

Gündoğmuş ilçesinde orman yangınlarının kontrol altına alındığı bölgelere tahliye edilen vatandaşlar geri dönüyor.

Aydın

Karacasu ilçesinde üç gün önce başlayan yangını söndürme çalışmaları halkın da desteğiyle sürüyor. Yangını söndürmek için arazöz, su tankerleri ve beton mikserleri kullanılıyor.

Isparta

Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları hala devam ediyor.

Denizli

2 Ağustos’ta Buldan ilçesine bağlı Türlübey mevkisinde, 3 Ağustos’ta Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkisinde ve dün Buldan ilçesine bağlı Karaköy mevkisinde çıkan orman yangınlarının tamamen kontrol altına alındığı açıklandı.

Güney ilçesindeki yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

Adana’da yangın

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bununla birlikte, Aksaağaç mevkisindeki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.