Ekolojiİklim KriziManşetVideo

Kemerköy Termik Santrali’nde soğutma çalışmaları devam ediyor

0

Haber: Metin Yoksu

*

Muğla‘nın Milas ilçesinde çıkan yangının sıçradığı Kemerköy Termik Santrali‘nde söndürme çalışmaları devam ediyor.

Termik santral tarafından yapılan açıklamada alevlerin beş kilometre uzaklıktaki kömür stok sahasına sıçramadan sabaha karşı söndürüldüğü belirtildi.

Tekrar enerji verme çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, en kısa sürede tüm ünitelerin devreye alıncağı açıklandı.

Soğutma çalışmaları yürütülüyor

Önceki günlerde yaşandığı gibi akşam saatlerinde alevlerin yeniden canlanmasının önüne geçmek isteyen ekipler alanı soğutmak için çalışmalar yürütüyor.  Çalışmalara havadan helikopterler de destek veriyor.

Yaralanma yaşanmadı

Termik santral tarafından yapılan yazılı açıklamada “Sürecin başından itibaren santral bölgesinde yangına bütün unsurlarla müdahale edilmiş, üretim kademeli olarak durdurulmuştur. Ancak ani bastıran rüzgarın etkisiyle güçlenen yangın, santral yerleşkesinin içine girmiştir. Bu sürecin ardından santral güvenli bir biçimde tahliye edilmiştir. Planlı ve kontrollü tahliye çalışmalarımız başarı ile sonuçlanmıştır. Bunun neticesinde 624 çalışanı olan Kemerköy santralimizde herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Çeşitli mecralarda art niyetli olarak speküle edildiği üzere yangına engel olunmadığı iddiaları tamamen asılsız ve dezenformasyon amaçlıdır” denilen açıklama şu şekilde sürdürüldü:

“Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için yukarıda da belirtildiği gibi tüm imkanlar seferber edilmiş, bunların yanı sıra havadan yangına müdahale aracı temini dahil olmak üzere gerekli tüm aksiyonlar alınmış ve ilgili prosedürler zamanında devreye sokulmuştur.”

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.