İklim KriziManşetTürkiye

Yangında son durum: Muğla’da beş yangın devam ediyor

0

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de 12 gündür devam eden orman yangınlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. 47 ilde çıkan 240 yangından 235’inin kontrol altına alındığını duyuran Pakdemirli, Muğla’da devam eden beş yangını da söndürme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan Muğla Yatağan’da devam eden yangın, Aydın Çine’ye sıçradı.

Muğla’da son durum

Çine ilçesine sıçrayan yangın kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki yangının Çövenli Yaylası yakınındaki ormanlık araziye ulaşması sonucu bölgede yaşayanlar evlerinden tahliye edildi.

Yine Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, Dalaman Havalimanı’nın karşısında yer alan ormanlık alanda başladı.

Yangın kontrol altına alındı ancak üç hektarlık alan da zarar gördü.

Bayırköy Mahallesi’ndeki Yeniköy Termik Santrali’ne yaklaşan alevler nedeniyle santralde önlemler artırıldı. Santralin etrafına çekilen hatta su tankerleri, arazöz, iş makineleri ve personeller bekletiliyor.

Bazı yangınlar kontrol altına alındı

Manisa’nın Saruhanlı ve Gördes ilçelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları da devam etti. Gördes’te dört hektarlık alan kül oldu, yangında 24 dönüm alan zarar gördü.

Antalya’nın Kaş ilçesinde beş ayrı noktada çıkan orman yangınının söndürüldüğü, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde çıkan yangının da yedinci gününde büyük ölçüde kontrol altına alındığı öğrenildi.

Pakdemirli’den açıklamalar

Bakan Bekir Pakdemirli, Marmaris’te yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Muğla’daki tüm yangınlarla ilgili durum iyiye doğru gidiyor. Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangın yok” dedi.

Yunanistan’da devam eden orman yangınlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Pakdemirli, Yunanistan’ın uçak talebi olduğunu kaydetti ve “Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistan’a sağlıyor olacağız” dedi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.