Doğa

Yangın Yunanistan Türkiye sınırında OHAL ilan ettirdi

0

Evros ilinde şiddetli rüzgâr nedeniyle söndürülemeyen yangın yüzünden yaklaşık 50 bin dönüm arazi kül oldu.

Yangının şiddetli lodos yüzünden kontrolden çıkması nedeniyle Avrupa Birliği’nden de yangın söndürme uçakları talep edildi.

Bazı yerlerde evlerin avlularına kadar ilerleyen yangı Evros ilinde büyük ekolojik zarara yol açtı. Birçok ayrı cephede süren yangınların bölgedeki yerleşim birimlerine ulaşmasını engellemek için bazı köylerin çevresinde çukurlar kazıldı.

Dedeağaç (Alexandroupolis) Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, durumun trajik olduğunu belirtirken, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi Genel Sekreteri Aris Yannakidis de, yangın bu şekilde sürerse, durumun nereye varacağını kimsenin tahmin edemeyeceğini söyledi.

Sivil Savunmadan Sorumlu Genel Sekreter Theodor Boufis, İspanya ve Fransa’ya yardım çağrısında bulunduklarını ve 26 Ağustos Cuma günü Yunanistan’a yangın söndürme ekiplerinin geldiğini belirtti.

Yangının bütün bölgede kontrol dışı hızla büyümesi üzerine dün Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis Evros ilini olağanüstü hal bölgesi ilan etti.

Yetkililer ayrıca Evros ili sakinlerinin yangından oluşan duman sebebiyle evlerinin camlarını kapalı tutmalarını tavsiye ettiler. (Azınlıkça)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.