DünyaHayvan HaklarıManşet

Yangın çıkan barınaktaki tüm hayvanları kurtardı: Bir köpeği seviyorsanız herkesi seversiniz

0

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) Georgia eyaletinde bir hayvan barınağında meydana gelen yangında, Keith Walker isimli bir kişi barınakta bulunan bütün hayvanları kurtarmayı başardı.

Walker, geceleri sığınakta kalan köpeği Bravo’yu yürüyüşe çıkarmak için sığınağa gittiği sırada yangını gördü. Hemen barınağa giren Walker, altısı köpek, 10’u kedi olmak üzere barınaktaki toplam 16 hayvanı kurtardı.

‘Bir köpeği seviyorsanız herkesi seversiniz’

Keith Walker, 18 Aralık günü Atlanta‘daki W-Underdogs isimli hayvan barınağının mutfağında çıkan yangınla ilgili şunları anlattı:

Çok korktum yalan söylemek istemem. Bütün o dumanın içine girmeye gerçekten çok korktum. Ama Tanrı beni oraya o hayvanları kurtarmam için koydu. Bir köpeği seviyorsanız dünyadaki herkesi seversiniz. Benim en iyi arkadaşım köpeğim. Bugün onsuz var olamazdım. Onun için içerdeki bütün köpekleri kurtarmam gerektiğini biliyordum.”

‘O benim koruyucu meleğim’

Sığınağın kurucusu Gracie Hamlin, Walker’ı önceden tanıyor ve sokakta yaşayan Keith Walker’ın köpeği olan Bravo’nun her gece sığınakta kalmasına izin veriyordu. CNN‘e konuşan Hamlin, Walker ile ilgili şunları söyledi:

O benim koruyucu meleğim. İtfaiyeciler bile köpeklerle baş edemeyeceklerini düşünürken o içeri girmiş ve bütün kedi ve köpekleri kurtarmaya girişmişti bile.”

Barınak yangından sonra tamamen yok olmasa da Hamlin, binanın kullanılamaz hale geldiğini belirtiyor.

Bir hafta sonra Atlanta’daki yeni tesisine taşınacak olan barınak, yangın sebebiyle daha erken bir tarihte yeni yerine taşınacak.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.