ManşetTürkiye

Yalova’da Alevi evleri işaretleniyor, aileler tedirgin

0

MA‘ya konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. “Alevi toplumunun sinir uçlarıyla oynanıyor” ifadesini kullanan Demir, “Bu durum bizi gerçekten derinden yaraladı. Alevi toplumu bu ülkenin asli unsurudur. Ülkenin asli unsurlarını ötekileştirerek bu ülkeyi 80-90’lara döndürmeye çalışıyorlar” diye konuştu. 

Evi işaretlenenlerden Hasan Arduç da 35 yıldır yaşadığı mahallede ilk kez böylesi bir durumla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Can güvenliklerinin sağlanmasını isteyen Arduç’ın asıl endişesi yazıların neden olabileceği toplumsal olaylar.

 
 
20 yıldır Bağlarbaşı’nda yaşayan ve evi işaretlenen Alevi dedesi Ali İhsan Gültekin ise ilk kez karşılaştığı bu durumdan kaynaklı endişeli olduğunu ifade etti. İşaretleri fark etmesi üzerine durumu hemen karakola bildirdiğini söyleyen Gültekin “Kimseye zararımız dokunmamıştır. İnancımızın özümüzde kimseye bir zararımız olmaz” dedi.

‘İşaretlemeler sistematik’

Soruşturmanın henüz ilerlemediğini belirten HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de “Nefret söyleminden harekete geçen bu magandalar kapıları, duvarları işaretliyorlar. İkinci olasılık ise ki bence en kuvvetlisi bu, bir güç bunları yönlendiriyor’ diye konuştu. 

2010 yılında Adıyaman’da kapı işaretlemelerinin başladığını hatırlatan Bülbül şunları söyledi:  “Ardından İskenderun’da, Antep’de, Malatya’da, İstanbul’da, İzmir’de… Birçok yerde kapılar işaretlendi. Kapılar yetmedi şimdi mahalleler köyler işaretleniyor. İçişleri Bakanlığı, Yalova Cumhuriyet Savcılığı, Valilik, ,emniyet Müdürlüğü ilgili idari ve mülki amirleri bunu bulmak zorunda. Bu münferit değil, bu sistematik bir olaydır”  

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.