KadınManşetMedya-İnternet

XX kromozomu Jıneps’i ele geçirdi

0

“Çerkeslerin Özgür Sesi” sloganıyla yayın yapan Jıneps‘in bu ayki sayısı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ne özel olarak yalnızca kadınlar tarafından hazırlandı.

Yayın Kurulu’nun kadın üyeleri tarafından yayına hazırlanan sayı için yalnızca kadın yazarlar iş başı yaptı, söyleşilerde de sorular yalnızca kadınlara yöneltildi.

‘Farkındalık yaratmak için’

Jıneps mart sayısı

Jıneps mart sayısı

Yapılan açıklamada “Kadınların sorumluluk almış olması hiçbir şeyi kanıtlamak için değil kamusal alanda küçük bir farkındalık yaratmak içindi sadece” ifadeleri kullanıldı.

Jıneps’in yayın hayatına başladığı günden bu yana kadın sorunlarına yer verdiğini ve manşetlerine taşıdığı belirtilen açıklamada “Mart 2018’den beri kadınların sesini Seteney sayfamızda duyurmaya çalışıyoruz. Bu sayımızda ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla söz söylemek isteyen kadınlarla dayanışmak istedik” denildi.

Bu sayıda bizi neler bekliyor?

Derginin içeriği hakkında da bilgi paylaşılan açıklamada “Kadın öyküleri, anılar, yaşanmışlıklar da dile getirildi, her biri konusunda uzman kadınlar tarafından çeşitli konu başlıkları da ele alındı. Hukukta, sağlıkta, ekonomide, eğitimde, siyasette kadınlar ve sorunları… Sadece Türkiye ile sınırlı kalmadık, anavatandan da yazılarımız, haberlerimiz var, İran’dan da, Porto Riko’dan da, Kenya’dan da…” denildi.

Mart ayı sayısında kadınlarla yapılan mini bir ankete de yer verildi. Açıklamada “Hazırladığımız iki soruyu çeşitli yaş ve meslek gruplarından 19 kadına yönelttik, mutlaka eksikleri ve kapsayamadıkları vardır ama ilginç bir gökkuşağı çıktı ortaya. Bizim mini anketimizin yanı sıra kadınlara ilişkin araştırmaları, çalıştayları da bulacaksınız sayfalarımızda” ifadeleri kullanıldı.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.