DuyurularEğitimİklim KriziManşet

WWF-Türkiye liseli doğa öncülerini çağırıyor

0

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 2017’den bu yana 500 okulla yürüttüğü Doğa Öncüleri Gençlik Programı’na lise öğrencileri ve lise öğretmenlerini çağırıyor.

Doğa Öncüsü olarak bir doğa koruma projesi yazıp yürütmek isteyen lise öğrencileri, bir öğretmenleri liderliğinde Doğa Öncüleri Gençlik Programı’na katılabiliyor.

Değişimin parçası olmaları hedefleniyor

Doğa Öncüleri Programı gençleri proje yönetimi ve liderlik becerilerini geliştiren, toplumsal dönüşüm ve değişime hizmet eden bir eylem projesi.

Program öğrencilerin projelerini planlama ve uygulama sürecinde dünyada ve toplumda görmek istedikleri değişimin bir parçası olmalarını hedefliyor. WWF-Türkiye Eğitim departmanı ve gönüllüleri program süresince öğrencilere mentörlük ve rehberlik sağlıyor.

Beş başlıkta projeler

Doğa Öncüleri Gençlik Programı çerçevesinde gençlerin doğa adına değişim yaratma gücünü ortaya çıkarmak amacıyla

  • Sürdürülebilir Gıda ve Gıda Atıkları
  • Tatlı Su ve Denizler
  • Biyoçesitlilik, Yaban Hayatı ve Doğa
  • Plastikler
  • İklim ve Enerji olmak üzere beş modülde projeler yürütülüyor.

Başvuru için son tarih 1 Kasım

Yukarıdaki alanlarda yürütecekleri projeleri ile etkili bir değişim yaratan ve değerlendirme aşamasını geçen “Doğa Öncüleri” projelerini Ulusal Çevrimiçi Gençlik Konferansı ve Uluslararası Çevrimiçi Genç Panda Ödülü gibi ortamlarda duyurma şansını elde edecek.

Doğa Öncülerine liderlik edecek öğretmenler 1 Kasım 2021 tarihine kadar bu bağlantıdaki formu doldurarak Dağa Öncüleri Gençlik Programı’na başvuru yapabilir. Programın tanıtımı amacıyla Doğa Öncüsü Öğretmenlere yönelik düzenlenecek çevrimiçi webinarın bilgileri ve katılım bağlantısı başvuru yapan öğretmenlerin e-posta adresine ayrıca gönderilecek.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.