ManşetMedya-İnternet

Wikileaks 5.5 milyon e-posta yayımlayacak

0

Küresel siber korsanlık grubu Anonymous tarafından Wikileaks’a ulaştırılan ABD merkezli istihbarat kuruluşu Stratfor’a ait 5.5 milyon e-postanın yayımlanacağı duyuruldu.

Wikileaks, kendisini ‘küresel, ekonomik, güvenlik ve jeopolitik konularda stratejik istihbarat sağlayan” bir kurum olarak tanımlayan Stratfor’un 300 bin üyesine ait olduğu ifade edilen e-postaları ortaklığı bulunan 25 basın organı aracılığıyla yayımlayacağını belirterek başlangıç olarak 167 e-mail’i kamuoyuna sundu. Türkiye ile ilgili belgelerin ise, 6 Mart’tan itibaren yayımlanması bekleniyor.

Anonymous, geçtiğimiz yılın sonlarında düzenlediği siber saldırıda, birçok bağlantı ve kredi kartı bilgilerinin yanı sıra, çok sayıda e-maile ulaştığını açıklamış ve bu bilgilerin yayımlanması için çalışacaklarını belirtmişti.

Twitter’da Anonymous ile bağlantılı olan @AnonymousIRC adlı hesabın sahibi, bu sabah attığı mesajlarda en son WikiLeaks sızıntısının kaynağı olduğunu öne sürdü. @AnonymousIRC mesajında, “Size bu e-mailleri açıklama sözü verdik ve nihayetinde bunu yaptık. Beş milyon (5,000,000) e-mail istediğiniz zaman sizin” dedi.

WikiLeaks’ten yapılan açıklamada Stratfor maillerinde kendilerine yönelik çalışmalarında yer aldığını belirterek, “Elimize geçen materyal, ABD hükümetininin Jualian Assange saldırıları ve Stratfor’un bizi devirmeye çalıştığına yönelik öenmli bilgiler ortaya koydu” ifadelerine yer verildi.

Stratfor, WikiLeaks sızıntısı hakkında bir açıklama yapmazken, WikiLeaks’in ise bugün Londra’daki Frontline Club’da birkaç basın ortağıyla basına açıklama yapması bekleniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.