DünyaManşet

Wall Street en büyük gösteriye sahne oldu

0

Küresel ekonomik krizden Wall Street’i sorumlu tutan binlerce gösterici, sendika temsilcilerinin de katılımıyla New York’ta yürüyüş düzenledi. Yaklaşık beş bin kişinin yer aldığı eylem, son üç haftadır devam eden gösterilerin en büyüğü oldu.

Bu eylemde öğretmenler, belediye çalışanları, iletişim çalışanları, hemşireler ve ulaştırma çalışanlarını temsil eden sendika üyeleri de yer aldı.

Manhattan’da düzenlenen gösteride protestoculara hitap eden sendika liderleri, savunulan fikirlerin arkasında olduklarını söyledi.

Bölgede pek çok okul ve üniversitenin öğrencileri de sınıflarından çıkarak eylemcilere destek verdi.

Protestocuların adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı sloganlar attığı eylemler olaysız tamamlandı.

Boston, Chicago, Los Angeles ve San Francisco başta olmak üzere pek çok kentte de daha küçük çaplı olsa da dayanışma eylemleri düzenlendi.

Geçen hafta sonu düzenlenen eylemlerde Brooklyn Köprüsü’nde yüzlerce eylemci gözaltına alınmıştı.

Wall Street İşgalcileri (Occupy Wall Street) adı altında örgütlenen göstericiler, üç haftadır ABD’nin finans dünyasının kalbinde eylemlerini sürdürüyor.

17 Eylül’den bu yana yüzlerce eylemci, Wall Street yakınındaki Zuccotti Parkı’nda kamp kurdu.

Çok sayıda Demokrat Kongre üyesi eylemcilere “sempati duyduklarını” açıkladı. Ancak Cumhuriyetçilerin başkan aday adayları arasında sayılan bazı siyasetçiler, protestoları yerden yere vuruyor.

İşadamı ve sağcı siyasetçi Herman Cain, eylemcileri “kıskançlık” diye niteleyip, göstericilerin yaptıklarının “Amerikan değerlerine aykırı” olduğunu savundu.

(BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.