DünyaManşet

Wall Street’i ‘çadırsız’ işgal et

0

Kapitalizm ve sosyal adaletsizliğe karşı ‘Wall Street’i işgal et’ eylemini iki aydır sürdüren protestocuların, New York’ta eylemin merkezi konumundaki Zuccotti Parkı’na çadırlarıyla dönüşüne izin çıkmadı.

Dün sabah çadırları sökülen Amerikalı eylemciler, polis zoruyla parktan tahliye edilmişti. Konu mahkemeye taşındı. Davayı görüşen New York mahkemesi çadır kurmamak kaydıyla protesto eyleminin sürebileceğine hükmetti.

Eylemcilerin avukatı ise, ‘Protestocular, dünya genelinde ve ülke içinde çadırlarıyla değil, söyledikleriyle dikkat çekti.’ diyerek, çadır yasağının anlamsız olduğunu savundu.

Bu arada sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler, mahkeme kararının ardından parkın içine olmasa da çevresine çadır kurmayı düşünüyor: ‘Bu olsa olsa bizi daha da güçlendirecek ve daha büyük kitlelerin eylemimize katılmasına neden olacak. Zuccotti Parkı’nda kalma hakkımızı sonuna kadar zorlayacağız, aksi takdirde şehrin bir başka yerini işgal edeceğiz.’

Protestocular, Wall Street’teki kamplarının dağıtılması esnasında polisin kendilerine orantısız güç kullandığını iddia etti. 150’ye yakın kişinin gözaltına alındığı operasyon anına ait görüntüler, eylemcilerin bu iddiasını haklı çıkarır gibiydi.

(en)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.