Doğa Mücadelesi

VOPAK’a durdurma

0

Yalova’da Hollandalı Vopak firması tarafından Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi’ne kurulması planlanan kimyasal depolama tesisi için, Ankara’da yapılan Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısından, “Durdurma” kararı çıktı.

Vopak’ın ÇED toplantısı, Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 22’inci katındaki toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Çiftlikköy’ün Bağımsız Belediye Başkanı Metin Dağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bora Yalçın, Meteoroloji Müdürü Rıdvan Öztoprak, MTA, çevre ve hava yönetimi ile Vopak ve Encon Çevre Danışmanlık firması yetkilileri katıldı.

Daire Başkanı Mustafa Ataç, 1/25 binlik Çevre Düzeni Planında alanla ilgili halen bir kararın bulunmaması, ilgili kurumların dosyaya sunduğu eksikler ve de imar planlarına yapılan itirazların görüşülmesini beklemek üzere Vopak kimyasal depolama tesislerinin ÇED sürecinin durduğunu açıkladı.

Bu kararla Vopak, belirlenen eksiklikleri giderdikten sonra yeniden ÇED için başvuruda bulunabilecek.

(Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.