DünyaManşetUncategorized

Venezuela için Oslo Barış Süreci: Taraflar Norveç’te masaya oturacak

0

Maduro ve Guadio tarafları Venezuela’da yaşanan krize çözüm bulmak üzere Oslo’da bir araya gelecek.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile kendisini ocak ayında geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido’nun karşı karşıya gelmesi  nedeniyle siyasi kriz yaşayan Venezüela’da taraflar, Norveç’in başkenti Oslo’da çözüm arayacak.

BBC’nin haberine göre, desteğe hazır olduğunu açıklayan Norveç yönetimi, Venezüela hükümeti ve muhalefetinin delegasyonlarının önümüzdeki hafta Oslo’da buluşarak krizi masaya yatıracağını duyurdu.Norveç Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki tarafın da görüşmelerde yer alacağı belirtilerek 30 Nisan’da darbe girişimi olan ülkedeki tüm siyasi aktörlerin onaylayacağı bir çözüm yolunun aranacağı vurgulandı.

Görüşmelerde muhalefeti meclis başkan yardımcısı Stalin Gonzalez, hükümeti ise iletişim bakanı Jorge Rodriguez ve Miranda bölgesinin valisi Hector Rodriguez temsil edecek. Darbe girişiminden Guaido’yu destekleyen ABD’yi sorumlu tutan Maduro, Twitter üzerinden Norveç’e teşekkür ederek,“Delegasyonum anlaşma imzalanmasına yönelik takvime katkı sunmaya, bu yönde çalışmaya hazır”yazdı.

Muhalefet cephesi ise görüşmelere ihtiyatlı yaklaşıyor; hatta “Katılmayalım” diyenler bile var. Guaido, bu nedenle dün yaptığı bir konuşmada Norveç görüşmelerine atıfta bulunmasa da geçmişte düştükleri hatalara düşmeyeceklerinin sözünü vererek, “Bizi 2017’de olduğu gibi yalandan diyalog gösterileriyle kandıramazlar. Bu nedenle bugün sokaktayız”diye seslendi.

Ay başında taraflar ayrı ayrı Norveçli yetkililerle görüşmüştü

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.