DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Venedik’ten sonra Amsterdam da kitle turizmi istemiyor

0

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürdürülürken bir yandan da normalleşme çalışmalarına hız veren Avrupa’da, kitle turizmine karşı tepki büyüyor. Geçtiğimiz hafta İtalya‘nın Venedik kentinde toplananlar kente turist ve cruise gemisi istemediklerini belirterek protesto gösterisi yapmıştı. Birlik içi turizmin serbest bırakılmasıyla ilk turistlerin ulaşmaya başladığı Hollanda‘nın başkenti Amsterdam’da da halk, kitlesel turizme karşı imza kampanyası başlattı.   

Sda Ajansı, geçen perşembe günü 25 bin vatandaş tarafından imzalanan bir dilekçeyle Belediye’ye başvuran vatandaşların, kente gelen turist sayısının kısıtlanmasını istediğini duyurdu. Belediye Meclisi‘nin gündemine gelecek dilekçede, koronavirüs salgınından önce yılda 20 milyonu bulan turist sayısının kısıtlanarak 12 milyona düşürülmesi isteniyor. Nüfusu 800 bin olan Amsterdamda, evlerin Airbnb yoluyla turistlere kiralanması ve yeni otellerin inşaatının yasaklanması da talep ediliyor. 

‘Şehri turistler için değil, vatandaşlar için düzenleyin’

Dilekçede ayrıca, turizm vergisinin arttırılması ve Amsterdam´ın ünlü genelevlerin bulunduğu bölgenin yeniden düzenlenmesiyle birlikte ‘Coffeeshop’ adı ile bilinen yerlerde uyuşturucu madde satışının yasaklanması da  istekler arasında yer alıyor.

Kendilerini “kitlesel turizme karşı vatandaş girişimi” olarak adlandıran imzacılar, tarihi şehir merkezinin turistler için değil, şehirde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına göre düzenlenip kullanılmasını talep etti. 

Amsterdam’da koronavirüs salgınından dolayı Mart ayının ortasından beri tüm restoran, bar, cafe, genelev ve müzeler kapatılmış, şehrin ünlü kanallarında gemilerin dolaşması da yasaklanmıştı. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.