Türkiye

Vekillikten bakan yardımcılığına

0

Bir önceki dönemin AKP milletvekilleri, bakan yardımcısı oldu. Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Doç. Dr. Aşkın Asan ve Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına da Agâh Kafkas atandı. Böylece, bakan yardımcılığı da bir çeşit milletvekilliğine dönüştürülmüş oldu.

Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kalkınma, Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri ile Sağlık Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına AKP’nin eski Çorum Milletvekili Mehmet Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına AKP eski Ankara Milletvekili Doç. Dr. Aşkın Asan ve Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına AKP eski Karabük Agâh Kafkas atandı. Resmi Gazete’deki diğer atamalar ise şöyle:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Abdulkadir Kaya, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Dr. Aylin Çiftçi atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Hatay Bölge Müdürü Burhan Göksu ve Trabzon Bölge Müdürü Mülayim Çavuş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşaviri Nermin Demir başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alındı. Kalkınma Bakanlığı Müşavirliğinde Yılmaz Ekinci görevlendirilirken, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kurulmasına Dair Anlaşma hükümleri gereği Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeliğine Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Aynural atandı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Kasım Künkül ise Orman ve Su İşleri Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi.

Bakan yardımcıları eski AKP milletvekilleri

1958 yılında, Safranbolu doğan Mehmet Ceylan, Konya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nden (Selçuk Üniversitesi) mezun oldu. Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yapmasının ardından, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nu bitiren ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak görev yapan Ceylan, 1986 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı’na Uzman Yardımcısı olarak çalıştı. ABD’nin Western Illinois Üniversitesi’nde Ekonomi alanında lisansüstü eğitiminin ardından DPT’de Planlama Uzmanlığına atanan Ceylan, 1999 yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanı oldu. 22. ve 23. Dönem AKP Karabük Milletvekili olan Ceylan, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu üyeliği ve Türkiye – AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu ve Türkiye – Suudi Arabistan Dostluk Grubu’na 8 yıl süreyle başkanlık yaptı.

Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına atanan Agâh Kafkas ise 1956’da Çorum’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitiren Kafkas, ÖZ GIDA-İŞ Sendikası Genel Sekreter ve Genel Başkan Vekilliği yaptı. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Mali Sekreterlik görevlerinde bulunan Kafkas, 22. dönemde AKP’den Çorum Milletvekili seçildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına da Doç. Dr. Aşkın Asan ise 1965’te Trabzon’da doğdu. Riyad Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünü bitiren Asan, ABD Texas Tech Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında yüksek lisans, 19 Mayıs Üniversitesi’nde doktora yaptı. Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Bölümünde Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Asan 23. Dönem AKP Ankara Milletvekili.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.