Hayvan HaklarıManşet

Veganlar Resmi Hayvan Hakları için yürüdü

0

Türkiye’de yurt çapındaki vegan oluşumların ilk kez birlikte düzenlediği Resmi Hayvan Hakları Yürüyüşü, dün Kadıköy’de gerçekleşti.

Kadıköy Bahariye Caddesi’nde yapılan olan yürüyüşün ana sloganı “Hayvan Hakları Veganlıktır!” olarak belirlenmişti. Eyleme katılan veganlar, Bahariye Caddesi boyunca trampetler eşliğinde, düdük çalıp sloganlar atarak yürüdü.

İnsan olmayan hayvanların haklarını savunmak ve onlara yönelik tüm sömürülere karşı mücadele etmek için başlatılan eylem, dünyada 2016’dan beri yapılıyor. Yürüyüşün amacı, dünyadaki veganları birleştirmek ve günlük yaşantılarında hayvanlar için ses çıkarıp aktif olmaları konusunda esin vermek.

Geçen yıl dünya çapında 25 kentte yapılan yürüyüş, bu yıl aralarında İstanbul’un da olduğu 38 farklı kentte gerçekleştiriliyor.

Yürüyüşü düzenleyenler arasında yer alan gazeteci-yazar, hayvan özgürlüğü aktivisti Zülal Kalkandelen, hayvan haklarını savunmanın birincil gereğinin tüm bilinç sahibi duyarlı canlıların yaşam hakkını savunmak ve hayvanlara uygulanan tüm sömürülere karşı çıkmak olduğunu belirterek, bunun da ancak vegan olmakla mümkün olacağını belirtti.

Moda’daki Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda yapılan basın açıklaması ile son bulan eylem, renkli hayvan maskeleri ve çarpıcı pankartlarıyla vatandaşların ilgisini çekti.

Yapılan basın açıklamasında üç temel hususa vurgu yapıldı:

1- Yaşadığımız toplumlarda henüz azınlık olsak da, dünyanın her yerinde var olduğumuzu göstermek,

2- Hayvanlara yönelik her türlü zulmü, tahakkümü ve işkenceyi reddedenlerin sırtladığı Vegan Devrimi’nin ayak seslerini dünyaya duyurmak,

3- İnsan olan hayvanların, insan dışı hayvanların ve yeryüzünün özgürlüğü için el ele yürütülecek bir mücadeleyi güçlendirmek!

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.