ManşetDoğa MücadelesiYerel

Van’da sel felaketinde iki kişi ağır yaralandı

0

Van‘ın İpekyolu ilçesinde 5 Temmuz Pazar günü öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Selden dolayı iki kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken çok sayıda kümes ve küçükbaş hayvan da hayatını kaybetti.

Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu ve Tuşba itfaiye grup amirliği personelinin müdahale ettiği bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

TMMOB: Afet Müsteşarlığı kurulsun

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Van Şubesi olay sonrasında bir açıklama yaparak “2020 yılı içerisinde çığ, deprem, sel gibi doğal afetleri üst üste yaşadık. Bugün etkili olan sağanak yağış nedeniyle; Bostaniçi Mahallesi, Şafak Mahallesi ve Başkale’ye bağlı köylerimizde yine sel baskınları yaşandı” dedi. 

Açıklamada “kısa süreli sağanak yağışlarda bile karşılaştığımız sel baskınları, afet konusunda yetersiz kaldığımızın ispatıdır” denildi. Daha sonra yaşanacak felaketlerin önlenmesi adına Afet Müsteşarlığı kurularak u yeni yapılanmaya araştırma- geliştirme, uygulama ve koordinasyon görevleri verilmesinin yararlı olacağı belirtildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.