KentManşet

AKOM uyardı: İstanbul’da ani kar sağanakları bekleniyor

0
İstanbul'da kar yağışı
Fotoğraf: DepoPhotos

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nin Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kente ani kar sağanaklarının gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu. 30 Ocak Salı günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların, zaman zaman şiddetlenerek ani kar sağanaklarına dönüşebileceği belirtildi.

AKOM‘un yaptığı açıklamaya göre, İstanbul‘da dün akşamdan itibaren aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kısa süreli yoğun kar yağışları etkili oldu. Özellikle Silivri ve Çatalca gibi yüksek bölgelerde kar kalınlığının 2 ila 5 santimetre arasında ölçüldüğü kaydedildi. Yağışların bugün de devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den 26 il için yoğun kar yağışı uyarısı

Kar yağışı yüksek bölgeleri etkileyecek

Günün ilerleyen saatlerinde Avrupa Yakası‘nın batı bölgelerinde ve Anadolu Yakası‘nın yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmesi öngörülüyor. Yapılan açıklamada, özellikle Arnavutköy, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Çekmeköy, Şile ve Beykoz ilçelerinde kar yağışı beklentisi vurgulanıyor.

AKOM, yarın öğle saatlerine kadar sürecek yağışların karla karışık yağmur olarak devam edeceğini, ancak kuvvetli gök gürültüsü ve şimşekle beraber ani kar sağanaklarına da dönüşebileceğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de olası olumsuz durumlara karşı gerekli önlemleri aldığını açıkladı.

Kar yağışı

Araştırma: Yetersiz kar yağışı su varlıkları için risk oluşturuyor, yazın kuraklık kapıda

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.