ManşetTürkiye

Van’da KCK operasyonu

0

Van Belediye Başkanlığının da aralarında olduğu bazı ev ve işyerinde eş zamanlı aramalar yapılıyor.

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Van Belediye Başkanlığı ile Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın evinin de aralarında olduğu bazı ev ve işyerinde aramalar yapılıyor.

Soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde belirlenen adreslerde arama yapmaya başladı.

Arama yapılan işyerleri ve evlerin etrafında polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

10 GÖZALTI

Operasyonda aralarında Van Belediye Başkanı BDP’li Bekir Kaya’nın da bulunduğu 3 belediye başkanı ile birlikte 10 BDP ’li gözaltına alındığı bildirildi.

Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2010 yılında haklarında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçunda sürdürülen soruşturma kapsamında Van Belediye Başkanı BDP’li Bekir Kaya, Edremit Belediye Başkanı BDP ’li Abdülkerim Sayan, merkeze bağlı Bostaniçi Beldesi Nezahat Ergüneş’in de aralarında bulunduğu 10 partili gözaltına alındı.

Başkan Kaya’nın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde saat 05.00 sıralarında arama başlatıldı. Arama halen devam ederken Başkan Kaya, evinden alınarak Başkanlık Makamı’nda da arama yapılması için götürüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.