31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Van’da halka rağmen AKP’nin mazbataya el koyması Çağlayan’da protesto edilecek

0

31 Mart Yerel Seçimleri’nde DEM Parti‘nin Büyükşehir Belediyesi de dahil 14 belediyenin tümünü kazandığı Van‘da, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan yerine AKP’li adaya mazbatanın verilmesine tepkiler büyürken bir protesto çağrısı da hukukçulardan geldi.

Bugün (3 Nisan) saat 13.00’da onun üzerinde hukukçu grup, dernek ve vakıf tarafından yapılan çağrıyla Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“[…] bugün halkın iradesine darbe vurularak Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı olan Abdullah Zeydan’a verilmesi gereken mazbata seçimde büyük bir farkla ikinci olan AKP adayına verilmiş, yargı kurumları da bizatihi bu hukuksuzluğun içinde yer almıştır. Van halkının iradesini hiçe sayan bu hukuksuzluk girişimine karşı; demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü hukuk kurumları olarak bu hukuksuzluğa itirazlarımızı dile getirmek ve siyasal iktidarı ve yargı organlarını halkın iradesine saygı duymaya davet etmek üzere yarın Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacağız. Tüm meslektaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu açıklamaya bekliyoruz.”

Çağrıcı kurumlar:

Adalet İçin Hukukçular
Avukat Dayanışması
Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi
Çağdaş Avukatlar Grubu
Demokrasi İçin Hukukçular
Kartal Hukukçular Derneği
Katılımcı Avukatlar Grubu
Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi
Sosyal Hukuk
Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı 

Van’da kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı

You may also like

Comments

Comments are closed.