ManşetTürkiye

Van’da bir çocuk daha hayatını kaybetti

0

Ailesiyle birlikte kaldığı çadırda hastalanan 6.5 yaşındaki Öznur Örgün yetersiz beslenme sebebiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Van Merkez Halil Ağa Mahallesi’nde oturan Cemil-Pakize Örgün çifti kirada oturdukları müstakil evleri hasar görünce, 6.5 yaşındaki kızları Öznur ve 1 yaşındaki ikiz kızlarıyla birlikte kendi imkanlarıyla kurdukları naylon bir çadırda kalmaya başladılar.

Çevre koşullarına dayanıksız olan çadırda kalan 6,5 yaşındaki kız çocuğu 14 Kasım’da hastalandı. Gece rahatsızlanan Öznur, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Burada bir gece yoğun bakıma alınan Öznur, bir gün sonra hayatını kaybetti. Öznur Örgün’ün  soğuk algınlığı, ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı ve  ölüm nedeninin yetersiz beslenme, aşırı sıvı kaybı ve soğuk algınlığı olduğu belirtildi.

Öznur’un annesi Pakize Örgün, “Depremde ölmedik, canımızı son anda kurtardık. Ancak şimdi soğuktan kızım öldü. Çaresiziz. İkiz kızlarımın da soğuktan öleceğinden korkuyorum. İkisi de rahatsızlandı, hastaneye kaldırdık. Eğer sahip çıkan olmazsa ikiz kızlarım da soğuktan ölecek. Deprem öldürmedi ancak soğuk hava ve yaşadığımız kötü şartlardan ölmekten korkuyorum” dedi.

Deprem öncesi çimento fabrikasında işçi olarak çalışan ama şimdi işsiz kalan baba Cemil Örgün ise, “Çaresiz. Gidecek yerimiz yok. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Bugün kadar bize sahip çıkan olmadı. Kendi imkânlarımızla kurduğumuz bu naylon barakanın altına sığındık. Ama böyle devam ederse hepimiz burada öleceğiz” diye konuştu.

18 Kasım’da da Van’da bir çadırda soba nedeniyle çıkan yangında üç çocuk hayatını kaybetmiş, bir çocuk da ağır yaralanmıştı.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.