ManşetTürkiye

Valilikten İmamoğlu’nun MOBESE görüntüsü için soruşturmaya izin yok

0
İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘MOBESE görüntülerinin servis edilmesiyle’ ilgili suç duyurusu hakkında soruşturma izni vermedi.

İmamoğlu, ocakta İstanbul’da kar yağışının yoğun olduğu saatlerde bir balık restoranında yemek yerken çekilen fotoğraf nedeniyle hedef gösterilmişti.

Daha sonra İBB Başkanı’nın mekana girerken kaydedilen MOBESE kayıtları sosyal medyada yayılmıştı. İmamoğlu’nun avukatları, şikayet dilekçesi sunmuştu.

Soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı inceleme raporu hazırladı. Raporun dayanak gösterildiği valilik yazısında ise görüntülerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nden (KGYS) alınmadığı dile getirildi. Yazıda, görüntüler KGYS’den alınmış olsa bile kamusal alanda seyreden araçların görüntüsünü içerdiği,  bu nedenle de “görevi kötüye kullanma suçu”un oluşmadığı kaydedildi.

‘Paylaşan kamu görevlisi değil’

Yazıda, İstanbul’da KGYS dışında belediyeler, resmi veya özel diğer kurum ve kuruluşlar, işyerleri, konutlar, araç kameraları, şahıslarca kullanılabilen video kamera, cep telefonu gibi cihazlar düşünüldüğünde söz konusu görüntülerin KGYS dışında başka teknolojik imkanlar kullanılarak alınabilmesinin mümkün olduğu belirtildi.

Valilik, görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşan muhabir ve gazete yazarının, haber kaynaklarının emniyet personeli veya kamu görevlisi olmadığını beyan ettiğini de aktardı.

İmamoğlu’nun avukatları karara itiraz etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.